Второ место на меѓународниот турнир во Банско Бугарија

Нашите фудбалерчиња од генерацијата 2011 предводени од тренерите Васко Тодоров и Борче Постолов го освоија второто место на меѓународниот турнир во Банско Бугарија. Тие денеска немаа среќа во финалето во својата конкуренција против романскиот тим „Стеауа“ но покажаа одлична игра за што зборуваат индивидуалните награди. Имено на турнирот во оваа генерација, Давид Пешов беше прогалсен за најдобар напаѓач додека Васко Христов за најдобар голман. Блескаа и фудбалерите од генерацијата 2010 во чии редови припадна наградата за најдобар голман која ја понесе нашиот Петар Талески. Ова е потврда за потенцијалот што го нуди нашиот клуб ,,Брера Струмица“ за кој прироритет се младите генерации и создавање можности за учество на повеќе меѓународни силни турнири.

This site is registered on wpml.org as a development site.